5 tekijää, jotka on otettava huomioon, kun valitaan kastelujärjestelmää maatilalle

By | 17 maaliskuun, 2024

Vaikka oikean Perth-kastelujärjestelmän valitseminen maatilasi tarpeisiin vaikuttaa riittävän yksinkertaiselta päätökseltä, valintaa tehdessäsi on itse asiassa useita tärkeitä tekijöitä, jotka on otettava huomioon, jotta valitsemasi tuote vastaa kaikkia tarpeitasi. Tässä artikkelissa tarkastelemme viittä näistä tekijöistä ja selitämme, mitä ne tarkoittavat, jotta voit tehdä tietoon perustuvan valinnan.

1) Kulttuurityyppi

Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon kastelujärjestelmää valittaessa, on se, minkä tyyppisiä viljelykasveja aiot viljellä. Jotkin viljelykasvit vaativat enemmän vettä kuin toiset, joten voit tarvita enemmän tai vähemmän vettä viljelykasvista riippuen. Esimerkiksi vihannekset ja marjat eivät tarvitse yhtä paljon vettä kuin riisi.

2) Pellon koko

Peltojen koko vaihtelee tilakohtaisesti, joten ensimmäinen asia, joka on syytä ottaa huomioon, on pellon koko. Sen perusteella määräytyy, kuinka monta sadetinriviä tarvitset ja kuinka leveät sadetinrivien tulisi olla. Jos lohkollasi on esteitä, kuten puita tai rakennuksia, tämä on myös otettava huomioon sadetinrivien lukumäärää valittaessa.

3) Ilmasto

Alueesi ilmasto määrittää, millaisia kastelujärjestelmiä tarvitset. Kuivilla alueilla kastelujärjestelmät on varustettu yläpuolisilla sadetusjärjestelmillä, jotka kastelevat viljelykasveja jatkuvasti. Kosteilla alueilla tippukastelujärjestelmät ovat yleisempiä, koska ne vähentävät veden haihtumista. Lisäksi tontin maaperätyyppi määrittää, mikä järjestelmä on paras valita.

4) Ajastimien tarve

Yksi tärkeimmistä tekijöistä järjestelmän tyypin määrittämisessä on se, käytetäänkö ajastimia vai ei. Erityyppiset Perthin kastelujärjestelmät käyttävät ajastimia eri tavoin, joten varmista, että otat selvää, miten järjestelmäsi toimii, ennen kuin jatkat.

5) Veden saatavuus

Veden saatavuus on merkittävä tekijä kastelujärjestelmän tyypin valinnassa. Jos vettä on runsaasti, tippukastelu voi olla paras vaihtoehto tilallesi. Jos vettä on kuitenkin niukasti, sadetusjärjestelmät voivat olla paras vaihtoehto. Veden riittävyyden selvittämiseksi on tärkeää selvittää, kuinka paljon sadetta sataa vuodessa ja kuinka paljon vettä maaperäsi pystyy sitomaan.

Lopputulos

Maatilan kastelujärjestelmää ei pidä ottaa kevyesti. Sinun on varmistettava, että valitset järjestelmän, joka vastaa tarpeitasi ja tilasi tarpeita lähitulevaisuudessa. Samalla on pidettävä mielessä, että markkinoilla on nykyään monenlaisia järjestelmiä. Sinulle sopivan järjestelmän valitseminen voi olla vaikeaa, mutta kun pidät mielessä nämä viisi tekijää, valinta ei tunnu enää niin ylivoimaiselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *