5 yleistä myyttiä kodin turvakamerajärjestelmistä, joihin sinun on lakattava uskomasta.

By | 17 maaliskuun, 2024

Kodin turvakamerajärjestelmät ovat kehittyneet vuosien varrella yhä pidemmälle. Ne eivät ainoastaan tarjoa turvallisuutta kodissasi, vaan myös suojaavat arvoesineitäsi varkauksilta. Kotiturvakamerajärjestelmistä on kuitenkin edelleen joitakin yleisiä harhaluuloja, joihin sinun on lakattava uskomasta. Alla yksi parhaista kodin hälytysvalvontayrityksistä paljastaa joitakin yleisiä myyttejä turvakamerajärjestelmistä.

Myytti 1: Ne ovat kalliita

Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Nykyään turvakamerat ovat edullisempia kuin koskaan ennen. Itse asiassa, jos aloitat uuden kodin tai pienyrityksen tyhjästä, turvakamerajärjestelmän ostaminen voi säästää rahaa verrattuna siihen, että kameroita lisättäisiin tarpeen mukaan. Jotkin nykyisistä järjestelmistä tarjoavat jopa 16 teräväpiirtovideovirtaa kohtuulliseen hintaan. Näin monta kameraa riittää kodin ja pihan jokaiseen nurkkaan, ja silti budjetissasi jää tilaa muihin tärkeisiin asioihin, kuten lukkoihin ja valaistukseen.

Myytti 2: Kaikki kamerat toimivat samalla tavalla

Itse asiassa, vaikka kaikki kamerat palvelevat periaatteessa samaa tarkoitusta – tallentavat, mitä tapahtuu tietyssä paikassa ja tiettyyn aikaan – ne eroavat suuresti toisistaan teknisiltä ominaisuuksiltaan. Esimerkiksi kamerat, joissa on äänitallennusominaisuudet, tallentavat ääniä, kun taas toiset eivät. Jotkin kamerat ovat säänkestäviä, toiset eivät. Lisäksi on malleja, joissa on PTZ-toiminto (pan-tilt-zoom), joka voi kääntyä ja liikkua, jotta voit nähdä kiinteistöäsi eri kulmista.

Myytti 3: Turvakameran asennuspaikan valitseminen on helppoa.

Muista, että valvontakamerajärjestelmä on vain niin hyvä kuin sen asennus, joten on erittäin tärkeää valita kameran sijainti huolellisesti. Tämä voi olla hankalaa, jos et tiedä paljon DIY-asennuksesta ja -asennuksesta, joten asennusta varten kannattaa aina palkata ammattilainen, jos mahdollista. Ammattilaiset ovat kokeneita määrittämään parhaan kameran sijainnin kohteeseesi ja tarpeisiisi.

Myytti 4: Turvakamerat eivät vaikuta vakuutusmaksuihin.

Kodin hälytysvalvontayhtiöiden mukaan voit vaatia alennusta vakuutusmaksuihisi asennettuasi kotiin valvontakamerajärjestelmän. On kuitenkin tärkeää huomata, että jokainen vakuutusyhtiö on erilainen, joten jotkin voivat tarjota alennuksia, kun taas toiset eivät välttämättä suostu. Varmista, että puhut asiamiehen kanssa, ennen kuin teet vakuutustasi koskevia päätöksiä.

Myytti 5: Asun turvallisella alueella, joten en tarvitse vakuutusta.

Kamerat voivat auttaa estämään rikollisia, joten niiden asentaminen on tärkeää, vaikka asuisitkin suhteellisen turvallisella alueella. Ilman videokuvaa lainvalvontaviranomaisten on paljon vaikeampi tunnistaa rikoksen tehnyttä henkilöä.

Kun tietoisuus kodin turvakamerajärjestelmistä on lisääntynyt nopeasti viime vuosina, ei ole yllättävää, että niiden ympärille on syntynyt monia myyttejä. Jos harkitset tällaisen järjestelmän asentamista kotiisi tai yritykseesi, ota yhteyttä lähelläsi oleviin kodin turvajärjestelmien asennusyrityksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *