aarikan vanhat purkit

By | 24 marraskuun, 2023

Suomalainen perheyritys Aarikka tunnetaan erityisesti kauniista ja kestävistä puuesineistä, mutta harva tietää, että yritys aloitti toimintansa juuri purkkien valmistajana. Aarikan vanhat purkit ovat keräilijöiden ja designharrastajien keskuudessa haluttuja keräilyesineitä, ja niillä onkin pitkä ja mielenkiintoinen historia.

Aarikka perustettiin vuonna 1954, ja aluksi yritys valmisti erilaisia puisia taloustavaroita, kuten silityslautoja ja leivänpaahdinten kansiin tarkoitettuja puisia kahvoja. Yrityksen valmistamat purkit olivat kuitenkin ehdottomasti suosituimpia tuotteita, ja niitä myytiin ympäri Suomea. Purkkien suosion vuoksi Aarikka lopulta päätti keskittyä puuesineisiin, ja purkkien valmistus jäi unholaan.

Aarikan vanhoille purkeille on tyypillistä kaunis ja yksinkertainen muotoilu, joka on aikaa kestävää ja ajatonta. Purkit ovat usein sävyltään vaaleita ja niissä on luontomotiiveja, kuten kukkia tai eläimiä. Vanhojen purkkien arvo on kasvanut vuosien saatossa, ja erityisesti harvinaiset ja hyväkuntoiset kappaleet voivat olla keräilijöiden keskuudessa todellisia aarteita.

Aarikan vanhojen purkkien suosion takana on niiden nostalgisuus ja suomalaisuus. Ne edustavat aikaa, jolloin Suomessa panostettiin laadukkaisiin ja kestäviin tuotteisiin, ja ne ovat monelle tuttuja omasta lapsuudesta. Lisäksi Aarikan maine laadukkaana puuesineiden valmistajana vahvistaa purkkien arvoa entisestään.

Vaikka Aarikan vanhojen purkkien valmistus on loppunut, niitä on edelleen mahdollista löytää kirpputoreilta, antiikkiliikkeistä ja verkkohuutokaupoista. Jos on onnekas, voi löytää itselleen aitoa Aarikkaa edullisesti. Vanhojen purkkien keräilyyn kannattaa kuitenkin suhtautua vakavasti, sillä harvinaiset ja hyväkuntoiset kappaleet voivat olla arvokkaita.

Aarikan vanhat purkit ovat siis osa suomalaista designhistoriaa, ja ne kannattaa ottaa huomioon niin sisustuksessa kuin keräilykappaleinakin. Niiden kaunis muotoilu ja ajaton tyyli tekevät niistä arvokkaita ja haluttuja esineitä, ja ne kertovat tarinaa suomalaisesta käsi- ja taideteollisuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *