arabia luumu purkki

By | 23 lokakuun, 2023

Arabia-luunpurkin tarina: perinteisen suomalaisen käsityötaidon ja modernin designin yhdistelmä

Arabia on tunnettu suomalainen keramiikkavalmistaja, jonka historia juontaa juurensa aina 1870-luvulle asti. Yhtiö on tunnettu taidokkaasta käsityötaidostaan ja laadukkaista tuotteistaan, joista suosituimpia ovat olleet erilaiset astiat ja purkit. Yksi näistä suosituista purkeista on Arabian luumu purkki, joka on saanut inspiraationsa arabialaisesta kulttuurista.

Arabia-luumu purkki on saanut nimensä sen muodon ja ulkonäön perusteella. Purkki muistuttaa muodoltaan kauniisti kaareutuvaa luumua, ja sen ulkopintaan on kuvioitu arabialaisia koristeita ja symboleita. Purkin valmistuksessa hyödynnetään perinteisiä keramiikkatekniikoita, joita Arabia on kehittänyt ja hioutunut vuosien varrella.

Tarina luumu purkin syntymisestä alkoi, kun arabituoteasiantuntijoiden tiimi vieraili Arabian tehtaalla Suomessa. He olivat vaikuttuneita suomalaisesta käsityötaidosta ja kiinnostuivat yhteistyöstä yhtiön kanssa. Yhdessä suomalaisten muotoilijoiden kanssa he ideoivat purkkimallin, joka yhdistäisi arabiakulttuurin ja suomalaisen designin parhaat puolet.

Luumu purkki suunniteltiin alun perin säilytystilaksi erilaisille kuivatuille hedelmille ja pähkinöille – juuri sellaisille herkuille, joita tarjoillaan esimerkiksi arabialaisissa kahviloissa ja teehuoneissa. Purkin suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota sen käytännöllisyyteen: sen korkki tiivistyy napakasti purkin päälle, mikä pitää sisällön tuoreena ja säilyttää sen aromit.

Arabia-luumu purkkiin on myös haluttu tallentaa arabialaisen kulttuurin ja designin perinteitä. Ulkopintaan on kuvioitu arabeski-koristeita, jotka ovat arabialaisen taiteen tunnusmerkkejä. Koristeet on maalattu käsin purkin saviin ennen sen lasittamista ja polttoa, mikä tekee jokaisesta purkista uniikin ja yksilöllisen.

Arabia-luumu purkki onkin kerännyt suurta suosiota ympäri maailmaa. Sen taidokas käsityö ja laadukas design ovat tehneet siitä halutun esineen niin keräilijöiden kuin tavallisten kuluttajien keskuudessa. Purkkia on saatavilla eri väreissä, mikä lisää sen monikäyttöisyyttä ja sopivuutta moneen erilaiseen sisustukseen.

Arabia-luumu purkin tarina on hyvä esimerkki siitä, kuinka perinteinen käsityötaide ja moderni design voivat sulautua yhteen luodakseen jotain erityistä. Oli sitten kyseessä suomalaiset tai arabialaiset perinteet, yhteistyö ja kulttuurien rikastuttaminen ovat avain menestykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *