Aseistetut vartijat koruliikkeissä

By | 11 huhtikuun, 2024

Aseistetuista vartijoista koruliikkeissä on tullut keskustelunaihe turvallisuusalan sisäpiirissä, erityisesti Orange Countyssa ja Los Angelesissa. Sen jälkeen, kun useita koruliikkeitä Los Angelesissa ja Orange Countyssa ryöstettiin hiljattain, puhelimet ovat soineet kuin kuumille kiville monissa turvallisuusalan yrityksissä. Koruliikkeiden omistajat haluavat varmistaa, ettei aseistettujen rikollisten ryöstön aiheuttama trauma toistu. Monilla koruliikkeillä on nykyään hyvin löyhät turvaprotokollat, mikä on hälyttävää, kun otetaan huomioon niiden myymien tavaroiden suuri arvo.

Aseellinen rikollisuus on kasvussa Los Angelesissa ja Orange Countyssa, ja näyttää siltä, että rikolliset ovat viime vuoden aikana muuttuneet rohkeammiksi tai he ovat valmiita ottamaan enemmän riskejä. Joka tapauksessa aseelliset ryöstöt vilkkaasti liikennöidyillä alueilla keskellä kirkasta päivää eivät ole enää epätavallista. Yrittäjien kannalta tämä tarkoittaa sitä, että riski joutua ryöstetyksi on kasvanut dramaattisesti. Mahdollista tavaran menetystä merkittävämpi on työntekijöiden tai asiakkaiden loukkaantumisen mahdollisuus. Tämä ei olisi pelkästään inhimillinen katastrofi, vaan se vahingoittaisi myös yrityksen mainetta ja aiheuttaisi valtavia vastuita oikeusjuttuja varten.

Monet koruliikkeiden omistajat laskevat vartiointiliikkeen palkkaamisen kustannukset ja päättelevät, että aseistetun vartijan palkkaaminen olisi liian kallista tai se vahingoittaisi liikkeen imagoa. Sen lisäksi, että Los Angelesissa ja Orange Countyssa on monia edullisia ja erittäin ammattitaitoisia vartiointiyrityksiä, aseellinen ryöstö voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa yrityksen maineelle. Lisäksi monet Beverly Hillsin koruliikkeet, jotka ovat kaikkein huolellisimpia imagostaan, palkkaavat aseistettuja turvamiehiä. Asiakkaat tuntevat pääsääntöisesti olonsa suojatummaksi eivätkä välitä aseistettujen vartijoiden läsnäolosta. Aseistetun vartijan on luonnollisesti oltava hyvin koulutettu ja valvottu. Hänellä on myös oltava moitteettomat asiakaspalvelu- ja viestintätaidot.

Liikkeiden, jotka harkitsevat turvallisuusyrityksen palkkaamista, tulisi varmistaa, että yritys tarjoaa muitakin palveluja kuin pelkän vartijan. Yrityksen olisi tarjottava turvallisuuskonsultointia ja kehitettävä turvaprotokollia myymälän työntekijöille ja turvamiehelle. Kirjallinen turvallisuussuunnitelma olisi laadittava yhteistyössä myymälän johdon kanssa. Turvamiehelle olisi myös laadittava kirjalliset virka-apumääräykset. Yrityksen tulisi tehdä usein valvontakäyntejä, jotta voidaan varmistaa asiakastyytyväisyys ja turvaprotokollien noudattaminen.

Kaiken kaikkiaan yritysten omistajien tulisi harkita aseistettujen turvamiesten palkkaamisen etuja, sillä se vähentää huomattavasti ryöstöriskiä. Yritysten omistajien olisi kuitenkin valittava palkkaamansa yritys huolellisesti ja varmistettava, että se tarjoaa edellä mainitut palvelut. Hyvä vartiointiyritys suojelee yritystä ja antaa mielenrauhan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *