astiataivas ultima thule karahvi 1l vanha

By | 5 marraskuun, 2023

Astiataivas Ultima Thule-karahvi, yksi vanhoista astioista

Astioiden kerääjille ja design-harrastajille ei ole mitään niin jännittävää kuin löytää harvinainen ja uniikki astia. Astiataivas Ultima Thule-karahvi on yksi näistä aarteista, jonka voi katsoa taaksepäin ja ihailla sen kauneutta ja ajatonta muotoilua.

Ultima Thule-karahvi, joka on valmistettu lasista, on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista Suomessa valmistetuista astioista. Sen yksinkertainen muoto ja elegantti jääkuvioitu pinta tekevät siitä todellisen taideteoksen jokaiselle astioiden ystävälle.

Karahvin suunnittelija Tapio Wirkkala loi Ultima Thule-sarjan Iittalalle vuonna 1968. Nimensäkin mukaisesti sarja sai inspiraationsa pohjoisen suomalaisen, karun ja lumisen arktisen alueen maisemasta nimeltään Ultima Thule. Wirkkala kehitti jääkuvioinnin luonnollisesta inspiraatiosta, ja sai siitä aikaan kuin ikuisen jääkukkaisen pinnan. Karahvista tuli nopeasti suosittu ja on tunnusomainen esimerkki suomalaisesta designista.

Vaikka Ultima Thule-karahvi on vanha, sen ajaton muotoilu ja tilavuus ovat edelleen arvostettuja tänäkin päivänä. Karahvi vetää yhden litran nestettä ja sen muotoilu on kestänyt aikaa erittäin hyvin. Se sopii täydellisesti pöydän koristeeksi, mutta sillä on myös käytännöllinen käyttötarkoitus.

Ultima Thule-karahvin erottaa sen ainutlaatuinen jääkuvioitu pinta, joka luo karahville karhean ja jäisen tuntuman. Se tekee siitä visuaalisesti mielenkiintoisen ja herättää mielikuvia kylmästä luonnosta. Karahvi muistuttaa lasinpuhaltajien käsityön jäljestä ja tuo esiin suomalaista luontoa kauniilla tavalla.

Ultima Thule-sarjaan kuuluu myös muita astioita, kuten juomalaseja ja jäätelökuppeja. Näiden esineiden onnistunut muotoilu ja ainutlaatuisuus tekevät niistä arvokkaita keräilyesineitä, joita on ilo omistaa ja käyttää arjen keskellä.

Astiataivas Ultima Thule-karahvi on yksi niistä harvinaisista astioista, jotka kertovat tarinaa menneistä ajoista ja suomalaisten suunnittelijoiden ponnisteluista. Se on todellinen taideteos, joka ansaitsee paikkansa astioiden keräilijän tai design-harrastajan kokoelmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *