Betonin värit upeaan ulkonäköön fabcrete:ltä

By | 1 huhtikuun, 2024

Väriaineen levittämiseen on monia strategioita, joista jokainen tarjoaa vaihtoehtoisen lopullisen ilmeen. Alla on muutamia suosituksia levittämistä varten:

Ruiskuja käytetään yleensä väriaineen levittämiseen betoniin, ja niiden tulisi olla happamia eikä niissä saisi olla metalliosia. Happo tuhoaa nopeasti metalliosat ja voi vaikuttaa värin väriin. Käytä pyöreällä kärjellä varustettua ruiskua, jossa ruiskutetaan kuvioittain vasemmalta oikealle ja sitten vasemmalta vasemmalle, ja jossa on suuret keskikokoiset harjakset, jotta voit työstää väriaineen pinnan sisälle yksinkertaisesti viemällä ruiskua. Sinun pitäisi hangata tahraa sisältä, ei vain työntää sitä ympäriinsä. Toinen läpikäynti, joka ohjaa hankainta, poistaa harjan jäljet. Näiden palveluiden käyttäminen varmistaa hyvän tunkeutumisen ja minimaalisen määrän ruisku- tai pelkkiä harjajälkiä.

Endura Color Reactive Stain Extender voidaan laimentaa vaaleampien värien aikaansaamiseksi.

Siveltimellä levitettävä happovärjäys tunkeutuu hyvin, mutta varo jättämästä puhtaita jälkiä, jotka voivat näkyä ei-toivottuna lopputuloksena. Aina kun levität tahraa, muista peittää viereiset alueet kokonaan, jotta vältät tahattoman värjäytymisen. Roisketahroja voi olla vaikea ja joskus jopa mahdoton poistaa.

Kasvava tarve käsitellä happamilla tahroilla värjättyjä pintoja kohdistuu itse asiassa hienovaraisempiin ongelmiin. Vähemmän voimakkaita tuloksia varten levittäjät laimentavat tahran usein Endura Color Reactive Stain Extenderillä. Esimerkiksi jotkut levittäjät levittävät väriainetta tyypillisesti 80 % väriainetta (20 % väriainelisäainetta) sisältävällä työlaimennoksella. Tässä tilanteessa urakoitsija voi vähitellen lisätä väriä vastaamaan omistajan odotuksia. Samalla tavalla voidaan lisätä toista ja kolmatta väriä, jolloin saadaan aikaan upea monivärinen peittävä pintakäsittely.

Jotkut ammattimaiset levittäjät ymmärtävät, että päällysteen lisääminen betoniin juuri ennen happovärjäyksen diy-levitystä on paras ratkaisu tietyille pinnoille, joissa on vaurioita tai joita on käsitelty huonosti rakentamisen aikana. Päällysteet ovat yleensä leimattuja, kuvioituja ja/tai värillisiä, jotta voidaan luoda täysin uusia koristevaihtoehtoja. Päällysteet kestävät yleensä hyvin halkeilua ja haalistumista. Kuten minkä tahansa väriaineen kanssa, on viisasta tehdä näyte huomaamattomalle alueelle yhdelle pinnalle, jotta voidaan varmistaa, että päällyste ja väriaine ovat yhteensopivia, ja hankkia tarvittaessa omistajan hyväksyntä.

Puhdistus ja neutralointi

Kun betonin hapon värjäysvaikutus on päättynyt, pintaan jää happojäännökseen liittyvä kerros. Tämä jäännös on neutraloitava kokonaan Endura Prep Neutralizerilla. Suorituskykyiset saumausaineet (epoksi ja uretaani) ovat paljon kestävämpiä kuin tyypilliset akryylisaumausaineet, mutta ne ovat myös paljon kalliimpia. Noudata levityksessä valitsemasi tiivisteen etiketissä olevia ohjeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *