Kahdeksan maalaisjärjellä toimivaa turvallisuusvinkkiä, jotka pitävät sinut turvassa

By | 7 huhtikuun, 2024

Vaikka turvajärjestelmän asentaminen kotiisi on yksi parhaista tavoista pitää kotisi ja perheesi turvassa, voit tehdä omaisuudestasi turvallisemman myös ilman kallista turvajärjestelmää. Noudata näitä kahdeksaa maalaisjärjellä toimivaa turvallisuusvinkkiä, niin voit levätä hieman turvallisemmin.

1. Luo alueellesi Neighbourhood Watch -ohjelma. Usko tai älä, mutta nämä ohjelmat ovat erittäin tehokkaita. Niiden ansiosta kaikki naapuruston asukkaat ovat tietoisia siitä, mitä varoa turvallisuusuhan sattuessa. Ota yhteyttä paikalliseen poliisilaitokseen, ja poliisi tulee naapurustoosi auttamaan ohjelman perustamisessa.

2. Lukitse kaikki ovet ja ikkunat. Tämä vaikuttaa melko itsestään selvältä, mutta olisit yllättynyt, jos olisit kuullut, että monet murrot tapahtuvat siksi, että kodinomistajat päästävät murtovarkaat sisään lukitsemattomasta ovesta. Kaikissa ovissa pitäisi olla lukkorauta, vähintään kolmen tuuman ruuvit ja vahvistettu iskupalkki. Kannattaa myös hankkia vahvemmat karmit, sillä jos murtovaras yrittää potkaista oven sisään, karmi ei vahingoitu.

3. Aseta metallitanko tai -tappi lasiliukuoven ohjaimiin. Niiden ei pitäisi olla ainoastaan lukittu, vaan niiden ei pitäisi avautua kuin muutaman sentin verran, jos lukko on auki.

4. Varo säilyttämästä työkaluja autotallissa. Jos murtovaras pääsee autotalliisi, hän käyttää työkalujasi murtautuakseen kotiisi. Lukitse myös aina autotallin ja kotisi välinen ovi.

5. Laita sisätilojen valot ajastimille, jotta annat illuusion, että olet kotona, vaikka et olisikaan siellä. Tämä on tehokas pelote mahdollisille varkaille.

6. ylläpidä maisemointia niin, että pensaat ja puut estävät ketään piiloutumasta pihallesi. Puut tulisi karsia niin, että oksat estävät varkaita kiipeämästä talon ylempiin kerroksiin.

7. Asenna liikkeestä aktivoituvat turvavalot talon ympärille. Murtovarkaat vihaavat valoa, ja he pitävät aina pimeää taloa parempana kuin hyvin valaistua.

8. Jos et ole kotona muutamaan päivään, pyydä naapuria noutamaan sanomalehdet ja posti, jotta murtovarkaat saisivat vaikutelman, että olet kotona. Älä jätä vastaajaan viestiä, että et ole kotona.

Nämä ovat joitakin perusvinkkejä, joiden avulla voit pitää itsesi ja perheesi turvassa, vaikka sinulla ei olisikaan turvajärjestelmää. Käytä tervettä järkeä, ja voit olla rauhassa tietäen, että olet aiempaa turvallisempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *