kirsikka purkki

By | 10 lokakuun, 2023

Kirsikka purkki – Kesän suosikkimaku talveen

Kesä ja kirsikat kuuluvat erottamattomasti yhteen. Ne mehukkaat, makeat ja värikkäät hedelmät kuuluvat kesäpöytien herkkuihin ja niitä odotetaan vuoden ympäri. Onneksi yksi tapa säilyttää kirsikoiden maku ja tuoreus pidempään on kirsikkaputken valmistus.

Kirsikka purkit ovat olleet suosittu tapa säilöä kirsikoita jo vuosien ajan. Näissä kätevissä purkeissa kirsikoiden herkullisuus ja ravintoaineet säilyvät pitkään, jolloin voimme nauttia kesän mausta myös talvipimeydessä.

Kirsikka purkkien valmistus on suhteellisen yksinkertainen prosessi. Ensimmäinen askel on tietenkin kerätä kirsikat. Ne tulee kerätä kypsinä ja tuoreina, jotta makua ei menetetä. Kirsikat huuhdellaan ja valmistetaan purkkiin laitettavaksi.

Seuraavaksi kirsikat purkitetaan. Purkkiin voidaan lisätä myös sokerivedetä, joka korostaa kirsikoiden makeutta entisestään. Purkin päälle asetetaan tiiviisti kansi ja purkit laitetaan kuumennettuun vesihauteeseen. Kuumennusprosessi tappaa mahdolliset bakteerit, mikrobit ja juuri aiheet, jotka voisivat vahingoittaa kirsikat.

Kun purkit ovat valmiita, ne tulee jäähtyä ennen kuin ne siirretään säilytyspaikkaan. Kirsikoiden tulee olla huoneenlämmössä vähintään vuorokauden ajan, jotta ne saavat kypsän maun ja pehmeyden.

Kirsikka purkit säilyvät pitkään, jopa useita vuosia, kun ne säilytetään kylmässä ja pimeässä paikassa, kuten kellari tai viileä komero. Säilytyksen aikana kirsikat kehittävät entisestään makuaan ja saavat mehukkaan koostumuksen.

Mitä voimme sitten tehdä kirsikka purkeilla? Niitä voidaan käyttää monin eri tavoin ruoanlaitossa ja leivonnassa. Lämpimään pannacottaan, jäätelöön, piirakkaan tai muffinsseihin lisätyt kirsikka purkit tuovat raikkautta ja makua. Ne toimivat myös täydellisesti aamiaismurojen tai jogurtin kanssa.

Kirsikka purkit voivat myös olla hyvä lahjaideoita. Omatekoiset kirsikkapurkit ovat ihanteellisia lahjoja perheenjäsenille ja ystäville. Ne näyttävät kauniilta ja maistuvat herkullisilta.

Kirsikka purkit ovat loistava tapa nauttia kesän mauista vuoden ympäri. Ne säilyttävät kirsikoiden makeuden ja mehukkuuden pitkään, jolloin niistä voi nauttia talven pakkasissa. Oli kyseessä sitten herkullinen jälkiruoka tai lahjaidea, kirsikka purkkia ei kannata unohtaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *