miten purkan saa pois farkuista

By | 11 lokakuun, 2023

Kun purkka tarttuu farkkuihin, se voi olla ärsyttävä ja hankala poistettava. Purkan kiinnittyminen farkkuihin johtuu yleensä siitä, että se on vahingossa jäänyt housujen taskusta tai se on tarttunut istuessa johonkin tahmeaan pintaan. Onneksi on olemassa useita tehokkaita tapoja poistaa purkka farkuista, joista kerromme tässä artikkelissa.

1. Jäädytysmenetelmä:
Tämä menetelmä on yksi yleisimmistä tavoista poistaa purkka farkuista. Aseta farkut erilliseen muovipussiin tai pakastuspussiin ja sulje pussi tiiviisti. Laita pussi pakastimeen vähintään tunniksi, jotta purkka jäätyy kunnolla. Jäädytyksen jälkeen ota farkut pois pakastimesta ja repäise jäätyneen purkan pala varovasti pois farkkujen kankaasta joko sormin tai apuna voit käyttää lusikkaa tai lastaa.

2. Lämmitä purkkaa:
Toinen tapa poistaa purkka farkuista on lämmittää sitä hieman. Tämä prosessi pehmentää purkkaa ja helpottaa sen poistamista farkkujen pinnalta. Laita farkut pakastuspussiin ja sulje pussi tiiviisti. Käytä hiustenkuivaajaa tai silitysrautaa matalalla lämmöllä ja lämmitä purkkaa muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen ota farkut pois pussista ja irrota purkka varovasti esimerkiksi sormin tai lusikan avulla.

3. Käytä voimakkaita liuottimia:
Jos purkka ei lähde pois jäädyttämisen tai lämmittämisen avulla, voit kokeilla voimakkaita liuottimia. Käytä liuottimena esimerkiksi isopropyylialkoholia, asetonia tai tahranpoistoainetta. Levitä liuotinta purkan päälle ja anna sen vaikuttaa hetken aikaa. Käytä sitten pehmeää harjaa tai vanupuikkoa purkan irrottamiseksi farkkujen pinnalta. Käytä liuotinta varovasti ja huolellisesti, jotta vältät vahingoittamasta farkkujen kangasta. Muista myös huuhdella farkut huolellisesti liuottimen käytön jälkeen.

4. Käytä voita tai öljyä:
Toinen kotikonsti purkan poistamiseksi farkuista on käyttää rasvaa, kuten voita tai öljyä. Levitä rasvaa purkan päälle ja anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Rasva auttaa irrottamaan purkan farkkujen pinnalta. Käytä sitten pehmeää harjaa tai lusikkaa purkan irrottamiseksi. Pese farkut normaalisti pesukoneessa rasvan poistamiseksi.

On tärkeää muistaa, että jokainen kangas on erilainen, joten älä unohda kokeilla näitä menetelmiä ensin huomaamattomaan kohtaan farkkuja varmistaaksesi, etteivät ne vahingoita kankaan väriä tai rakennetta. Huolellisuus on tärkeää, jotta estät farkkujen vahingoittumisen purkan poistamisen yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *