nanny still flindari karahvi

By | 24 syyskuun, 2023

Nanny Still -flindari-karahvi on suomalaisen lasimuotoilija Nanny Stillin suunnittelema klassikkoesine. Karahvi tunnetaan sen ainutlaatuisesta muotoilusta ja ajattomasta kauneudesta, ja se on ollut suosittu kohde niin keräilijöiden kuin tavallisten kotienkin astiakaapeissa.

Nanny Still (1926–2009) oli suomalaisen lasiteollisuuden merkittävä nimi, jonka luomuksia arvostetaan yhä suuresti. Hän suunnitteli tuotteita muun muassa lasitehtaalle Riihimäellä, jonka lasi on tunnettu korkeasta laadustaan ja taidokkaasta käsityöstään. Stillin töissä yhdistyvät tinkimätön käytännöllisyys ja kaunis muotoilu.

Nanny Still suunnitteli flindari-karahvin Iittalalle vuonna 1970. Karahvi on tehty kestävästä ja laadukkaasta lasista, joka kestää hyvin päivittäistä käyttöä. Sen selkeät linjat ja pyöristetyt muodot tekevät siitä ajattoman ja sopivan monenlaiseen sisustukseen.

Flindari-karahvista on saatavilla eri värisiä versioita, joista suosituimmat ovat kirkas sekä sävytetty savunharmaa. Kirkas flindari-karahvi on tyylikäs ja helppo yhdistää muiden astioiden kanssa, kun taas sävytetty versio tuo astiastoon hienostunutta ilmettä. Karahvin korkeus on noin 30 senttimetriä, ja sen tilavuus on noin 1,3 litraa.

Flindari-karahvi on saanut inspiraationsa perinteisistä viini- ja oluttölkkeihin käytettävistä litran kokoisista tölkeistä, jotka olivat yleisiä 1970-luvulla. Karahvin muotokieli on moderni, selkeä ja koruton. Sen tukeva kahva ja kätevä kaatonokka tekevät siitä helppokäyttöisen ja toimivan tarjoiluastian.

Nanny Stillin suunnittelemat flindari-karahvit ovat arvostettuja sekä suomalaisten että kansainvälisten keräilijöiden keskuudessa. Ne ovat myös suosittuja hää- ja lahjaideoita, sillä ne edustavat ajatonta laatua. Karahvi sopii niin juhlien tarjoiluun kuin arkipäiväiseen käyttöön ja tuo aina ripauksen suomalaista muotoilua ja eleganssia ruokapöytään.

Suomalainen lasimuotoilu on tunnettu maailmanlaajuisesti korkeasta laadustaan ja taidokkaasta kädenjäljestään. Nanny Stillin suunnittelema flindari-karahvi on yksi näistä ikonisista lasiesineistä, joka on kestänyt ajan hammasta ja säilyttänyt ajattoman kauneutensa. Se on osoitus suomalaisen muotoilun ainutlaatuisuudesta ja pysyvästä arvosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *