Palontorjunta, palontorjuntavartijan palvelut

By | 11 huhtikuun, 2024

Paloturvallisuusvartijan palveluja tarvitaan useimmiten silloin, kun joko sprinklerijärjestelmä ei toimi, vesi on katkaistu korjaustöiden vuoksi tai kun palon vaara on kasvanut. Kummassakin tapauksessa on erittäin tärkeää palkata oikea turvallisuusalan yritys, jolla on kokeneita ja hyvin koulutettuja vartijoita. Monet asiakkaat tekevät sen virheen, että he menevät verkkoon ja palkkaavat yrityksen, joka tarjoaa halvimmat palvelut. Useimmissa tapauksissa tämä on täysin väärä lähestymistapa. Palovartijat vaativat turvallisuusyrityksiä, joilla on kokemusta palovartijoista ja palotarkastajien vaatimasta protokollasta. Oikean protokollan noudattamatta jättäminen ja oikean käyttäytymisen noudattamatta jättäminen ei ainoastaan tee palovartijasta hyödytöntä, vaan se luo myös suuren vastuun ja voi johtaa mojovaan sakkoon paloviranomaiselta. Varmista aina, että vartiointiyrityksellä on kokemusta palosuojelun tarjoamisesta ja että se tietää, mitä tekee.

Kun olet palkannut vartijan, on erittäin tärkeää kouluttaa hänet kaikista mahdollisista riskitekijöistä. Ei riitä, että vain annat hänelle avaimet ja pyydät häntä huolehtimaan palosuojelusta. Kokenut vartija pyytää tutustumaan tiloihin. Hänen pitäisi kysyä syitä siihen, miksi palosuojausta tarvitaan. Hän kysyy myös mahdollisista vaaratekijöistä ja erityisesti syttyvistä tai myrkyllisistä aineista, joita tiloissa saatetaan säilyttää. Yleisesti ottaen asiakkaiden olisi kerrottava kaikki tiedot, jotka he haluavat palovartijan tietävän tulipalon sattuessa.

Vartiointiyrityksen tulisi olla käytettävissä koko palovartioinnin ajan, ja sillä tulisi olla esimiehiä, jotka tarkistavat vartijan toiminnan usein. Näin vartija ei ainoastaan vastaa kiinteistön usein tapahtuvasta tarkastamisesta, vaan myös varmistetaan vartijan hyvinvointi. Monet vartiointiyritykset laittavat vartijan ulos ja luottavat siihen, että asiakkaat kertovat vartijalle, mitä tehdä, ja hän tekee sen. Todellisuudessa useimmat asiakkaat eivät tiedä, mitä vartijoilta vaaditaan. He etsivät vihjeitä vartijalta. On myös ratkaisevan tärkeää, että vartijoita valvotaan ja pidetään vastuullisina, koska kokemus osoittaa, että vain viisi prosenttia vartijoista suorittaa palvelut niin kuin pitäisi, jos heitä ei valvota.

Useimmissa tapauksissa asiakkaan vakuutusyhtiö maksaa palontorjuntapalvelut, joten kannattaa keskittyä oikean yrityksen palkkaamiseen eikä halvimman yrityksen palkkaamiseen. Vaikka asiakas maksaisi omasta pussistaan, hänen tulisi ottaa huomioon, että tulipalo voi aiheuttaa valtavan vastuun, uhata ihmishenkiä ja tuhota yrityksen. Tulipalo on joka tapauksessa vakava asia, ja sitä tulisi hoitaa ammattilaisten, joilla on kokemusta ja asiantuntemusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *