pureskeltu purkka koira

By | 11 marraskuun, 2023

Pureskeltu purkka on yleinen ongelma monissa koiratalouksissa. Monet koirat ovat viehättäneet purukumista ja saattavat siepata sen lattialta tai jopa omistajien taskuista jos mahdollisuus tarjotaan. Vaikka monet omistajat saattavat kuvitella, että pureskeltu purkka ei ole vakava terveysriski koirille, se voi itse asiassa aiheuttaa vakavia ongelmia.

Pureskeltu purkka voi aiheuttaa koirille tukehtumisvaaran, erityisesti jos se on nielaistu kokonaisena. Lisäksi purukumin pureskelu voi johtaa suolistotukoksiin, sillä se saattaa tarttua suolistoon kiinni. Purukumin makeutusaineet ja muut kemikaalit voivat myös olla haitallisia koiran terveydelle, ja aiheuttaa esimerkiksi vatsavaivoja.

Omistajien tulisi olla tarkkana pureskellun purkka varalta kotona ja ulkoillessa koiransa kanssa. Pidä huoli, että koiralla ei ole mahdollisuutta päästä käsiksi purkkaan ja poista se nopeasti jos kuitenkin niin käy. On myös tärkeää varmistaa, että purkkaa ei jää makaamaan ympäristöön, sillä se voi houkutella koiria ja aiheuttaa ongelmia.

Jos koirasi on kuitenkin onnistunut saamaan käsiinsä purkkaa ja on pureskellut sen huomaamatta, ole tarkkana sen käytöksen ja voinnin suhteen. Jos huomaat koiran olevan levoton, oksentelevan tai kärsivän vatsavaivoista, vie se eläinlääkäriin mahdollisimman pian. On parempi olla liian varovainen kuin jättää tilanne huomiotta ja mahdollisesti aiheuttaa vakavia vahinkoja koiralle.

Yhteenvetona, pureskeltu purkka voi aiheuttaa vakavia terveysriskejä koirille. Omistajien tulisi olla tarkkana kotona ja ulkoillessa pureskellun purkan varalta ja varmistaa, että koirilla ei ole mahdollisuutta päästä käsiksi siihen. Jos kuitenkin epäilet koirasi nielleen purkkaa, ole tarkkana sen voinnin suhteen ja vie se tarvittaessa eläinlääkäriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *