ultima thule karahvi ja lasit

By | 10 lokakuun, 2023

Ultima Thule -karahvi ja lasit: tyylikäs, ajaton ja suomalainen design

Suomalainen design on tunnettu ympäri maailman minimalismistaan, käytännöllisyydestään ja ajattomuudestaan. Ultima Thule -karahvi ja lasit ovat tästä mainio esimerkki, sillä ne edustavat suomalaista designia parhaimmillaan.

Ultima Thule -sarja on suunniteltu Iittalalle vuonna 1968, ja sen takana oli suomalainen lasimuotoilija Tapio Wirkkala. Wirkkala tunnetaan muun muassa lasiteollisuuden uudistajana ja esineilleen hän loi aina selkeän ja ajattoman muodon. Ultima Thule -sarjan innoituksena toimi Skandinavian luonto ja erityisesti jäätiköiden jättämät selkeät jäljet kallioihin ja maastoon.

Ultima Thule -karahvi ja lasit valmistetaan laadukkaasta ja kestävästä lasista. Karahvi ja lasit kuvastavat täydellisesti Wirkkalan suunnittelufilosofiaa, sillä niiden muotoilu on minimalistinen, mutta samalla moniulotteinen. Karahvin pintaan muodostuu ikään kuin jääkiteitä, jotka tekevät siitä kiehtovan ja kauniin. Lasit jatkavat samaa teemaa, jolloin ne muistuttavat jäädytettyä jäätikköä.

Ultima Thulen suunnittelun yksi tavoite oli myös käytännöllisyys. Karahvilinjainen korkki sulkeutuu tarkasti, joka pitää juomat tuoreina ja estää nesteitä valumasta karahvista. Lasit ovat kooltaan sopivan pienet, jolloin ne sopivat niin kuumille kuin kylmille juomille. Lisäksi lasit ovat hyvin käteen sopivat ja niitä on miellyttävä juoda.

Ultima Thule -sarjan karahvi ja lasit ovat saavuttaneet kansainvälistä suosiota arvostetussa designmaailmassa. Ne ovatkin usein läsnä tyylikkäissä kotitalouksissa sekä tunnetuissa ravintoloissa ympäri maailman. Ultima Thulea arvostetaan myös sen ajattomuuden ansiosta, sillä se sopii niin moderneihin kuin perinteisempiin sisustuksiin.

Suomalaisen designin yleisesti tiedetään olevan korkealaatuista ja arvostettua, ja Ultima Thule -sarja on tässäkin mielessä vahva edustaja suomalaiselle huippumuotoilulle. Karahvi ja lasit eivät ole pelkästään käytännölliset astiat, vaan ne ovat myös kauniita sisustusesineitä, jotka tuovat suomalaisen designin kodin arkeen.

Ultima Thule -karahvi ja lasit osoittavat, miten suomalainen design yhdistää kauniin muodon, käytännöllisyyden ja ajattomuuden. Ne ovat täydellinen valinta niin arjen kuin juhlan tarpeisiin. Ultima Thule -sarja edustaa suomalaista designperinnettä yhä tänä päivänä ja sen kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *