voiko määräaikaisen sopimuksen purkaa

By | 23 marraskuun, 2023

Määräaikaiset työsopimukset ovat yleisiä työelämässä, ja usein niitä solmitaan esimerkiksi projektityöhön, sijaisuuksiin tai määräaikaiseen työvoiman tarpeeseen. Kuitenkin usein herää kysymys siitä, voiko määräaikaisen sopimuksen purkaa ennen sen päättymistä.

Määräaikaisen työsopimuksen purkaminen on mahdollista, mutta siihen liittyy tarkat säännökset ja perusteet. Työsopimuslain mukaan työnantajalla on oikeus purkaa työsopimus vain erityisen painavasta syystä. Näitä syitä voivat olla esimerkiksi vakava rikkomus työntekijän puolelta, kuten toistuva myöhästyminen tai työsuorituksen laiminlyöminen, tai taloudelliset tai tuotannolliset syyt, joiden vuoksi työnantaja ei voi tarjota työtä enää määräaikaisen sopimuksen voimassaoloajan loppuun asti. Työntekijällä puolestaan on oikeus purkaa määräaikainen työsopimus samoin perustein kuin toistaiseksi voimassa oleva työsopimus, eli esimerkiksi työnantajan olennaisen sopimusrikkomuksen tai työntekijää kohtaan tapahtuneen työnantajan olennaisen muutoksen vuoksi.

On tärkeää huomata, että määräaikaisen työsopimuksen purkamiseen tarvitaan aina painava syy, eikä sitä voi tehdä kevyin perustein. Sekä työnantajan että työntekijän tulee harkita tarkkaan, onko purkamiseen olemassa todellisia ja sääntöjenmukaisia syitä, ja tarvittaessa hankkia oikeudellista neuvontaa asiaan liittyen.

Tässä valossa määräaikaisen työsopimuksen purkaminen ei ole siis mahdotonta, mutta se edellyttää tarkkaa harkintaa ja tosiasiallisia perusteita. Asian kannattaa aina ensisijaisesti selvittää sovinnollisesti osapuolten kesken, ja tarvittaessa hakea apua työoikeudellisista asiantuntijoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *