voiko oppisopimuksen purkaa

By | 24 marraskuun, 2023

Oppisopimus on työsuhteeseen perustuva koulutusmuoto, jossa opiskelija työskentelee kokopäiväisesti yrityksessä ja samalla suorittaa ammatillista tutkintoa oppilaitoksessa. Oppisopimuksen solmiminen edellyttää sitoutumista sekä työnantajalta että opiskelijalta. Joskus kuitenkin tilanteet voivat muuttua ja oppisopimuksen purkaminen voi nousta esille.

Oppisopimuksen purkaminen on mahdollista, mutta siihen liittyy tiettyjä ehtoja ja seurauksia. Työnantaja tai opiskelija voi halutessaan purkaa oppisopimuksen, mutta purkamiseen tarvitaan aina pätevä syy.

Yleisimmät syyt, jotka voivat johtaa oppisopimuksen purkamiseen, ovat esimerkiksi työsuorituksen heikkeneminen, työsopimuksen olennainen rikkominen, opiskelijan epäpätevyys, yrityksen taloudelliset vaikeudet tai toiminnan lopettaminen. Lisäksi purkamisperuste voi olla myös terveydellinen syy, kuten vakava sairastuminen tai tapaturma.

Ennen oppisopimuksen purkamista on ensisijaisen tärkeää neuvotella tilanteesta työnantajan, oppilaitoksen ja tarvittaessa myös oppisopimuskeskuksen kanssa. Sopimuksen purkaminen on viimesijainen keino, ja tilannetta kannattaa aina ensin yrittää ratkaista keskustelemalla ja sopimalla toimenpiteistä.

Jos purkamiseen päädytään, on tärkeää huomioida purkamisesta aiheutuvat seuraukset. Sekä työnantajalla että opiskelijalla on velvollisuus korvata mahdolliset vahingot, jotka purkamisesta aiheutuvat. Työnantaja voi joutua korvaamaan opiskelijalle tämän menetetyn palkan ja opiskelijalle aiheutuneet koulutuskustannukset. Opiskelija taas voi olla velvollinen korvaamaan työnantajalle aiheutuneet vahingot, kuten esimerkiksi koulutukseen käytetyt kustannukset.

On tärkeää muistaa, että oppisopimuksen purkaminen on viimeinen keino tilanteen ratkaisemiseksi, ja sen käyttöön on syytä suhtautua vakavasti ja harkiten. Hyvä yhteistyö ja avoin kommunikaatio kaikkien osapuolten kesken voivat auttaa ratkaisemaan tilanteen ilman purkamista. Mikäli tilanteeseen ei löydy sovintoratkaisua, on tärkeää hakea apua ja neuvontaa asiaan liittyviltä tahoilta, kuten oppilaitokselta, oppisopimuskeskukselta tai ammattiliitolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *