5 tekijää, jotka on otettava huomioon maatilan kastelujärjestelmää valittaessa

By | 18 helmikuun, 2024
Vaikka oikeiden kastelutarvikkeiden valitseminen Perth tilasi tarpeisiin näyttää riittävän helpolta päätökseltä, on itse asiassa useita tärkeitä tekijöitä, jotka sinun tulee ottaa huomioon valitessasi varmistaaksesi, että valitsemasi tuote täyttää kaikki tarpeesi. Tässä artikkelissa käydään läpi viisi näistä tekijöistä ja selitetään, mitä ne sisältävät, jotta voit tehdä koulutetun valinnan.

1) Viljelytyyppi

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka on otettava huomioon kastelujärjestelmää valittaessa, on millaista satoa kasvatetaan. Jotkut viljelykasvit vaativat enemmän vettä kuin toiset, joten saatat tarvita enemmän tai vähemmän vettä sadosta riippuen. Esimerkiksi vihannekset ja marjat eivät vaadi yhtä paljon vettä kuin riisi.

2) Kentän koko

Eri tiloilla on erikokoisia peltoja, joten ensimmäinen asia, joka sinun tulee ottaa huomioon, on pellon koko. Tämä määrittää, kuinka monta riviä sprinklereitä tarvitset ja kuinka leveitä niiden on oltava. Jos kiinteistössäsi on esteitä, kuten puita tai rakennuksia, sinun kannattaa myös ottaa tämä huomioon päättäessäsi, kuinka monta sprinkleririviä tarvitset.

3) Ilmasto

Alueesi ilmasto määrittää tarvitsemasi kastelutarvikkeiden tyypin. Kuivilla alueilla kastelujärjestelmissä on yläpuolella olevat sprinklerit, jotka kastelevat satoja jatkuvasti. Kosteilla alueilla tippakastelujärjestelmät ovat yleisempiä, koska ne vähentävät haihtumiseen menettävän veden määrää. Lisäksi alueesi maaperätyyppi määrää, mikä järjestelmä sopii sinulle parhaiten.

4) Ajastimien tarve

Yksi tärkeimmistä tekijöistä määritettäessä, millaista järjestelmää tarvitset, on, käytätkö ajastimia vai et. Erilaiset Perthin kastelutarvikkeet käyttävät ajastimia eri tavoin, joten muista ymmärtää, miten järjestelmäsi toimii ennen sitoutumista.

5) Veden saatavuus

Veden saatavuus on tärkein tekijä päätettäessä, minkä tyyppinen kastelujärjestelmä sinulla tulisi olla. Jos sinulla on runsaasti vettä, tippakastelu voi olla paras vaihtoehto tilallesi. Jos vettä on rajoitetumpaa, sprinklerijärjestelmät voivat olla parempi vaihtoehto. Sen määrittämiseksi, onko sinulla tarpeeksi vettä, on tärkeää selvittää, kuinka paljon sadetta saat vuosittain ja kuinka paljon vettä maaperäsi mahtuu.

Alarivi

Maatilan kastelujärjestelmä ei ole asia, johon pitäisi suhtautua kevyesti. Haluat varmistaa, että valitset sellaisen, joka vastaa tarpeitasi ja tilasi tarpeita lähitulevaisuudessa. Samalla sinun kannattaa pitää mielessä, että markkinoilla on nykyään monia erityyppisiä järjestelmiä. Voi olla vaikeaa tietää, mikä sopii sinulle, mutta nämä viisi tekijää silmällä pitäen se ei näytä niin ylivoimaiselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *