Safenet Securityn palohälytysjärjestelmien asennus yrityksiin ja toimistoihin

By | 28 maaliskuun, 2024

Yksi tärkeimmistä päätöksistä, jotka sinun on tehtävä toimistossasi, on palohälytysjärjestelmän valinta. Palohälytysjärjestelmiä on erityyppisiä, ja jokaisella on omat etunsa. Kaikki riippuu siitä, mikä niistä sopii parhaiten sinulle ja toimistollesi. Voit valita käsikäyttöisten asemien, liekki-ilmaisimien, lämpöilmaisimien, savuilmaisimien ja palohälyttimien välillä. Monet tekijät voivat vaikuttaa päätökseesi, mutta muista, että ne on suunniteltu pelastamaan ihmishenkiä, ja sinun kannattaa harkita jokaista tyyppiä huolellisesti.

Jokaisella ilmaisintyypillä, kuten savuilmaisimilla, lämpöilmaisimilla ja liekki-ilmaisimilla, on tietyt ominaisuudet varoittaa ihmisiä mahdollisesta tulipalosta. Savuilmaisin on erittäin herkkä ja voi hälyttää, jos se havaitsee savua. Kaupalliset savunilmaisimet eroavat kotien savunilmaisimista siinä, että ne lähettävät signaalin palohälytysjärjestelmään sen sijaan, että ilmaisin itse antaisi signaalin. Paloilmaisin toimii hieman eri tavalla kuin savuilmaisin, koska se havaitsee liekin lähettämän valon. Tämä auttaa välttämään monia vääriä hälytyksiä, joita savuilmaisin voi aiheuttaa. Lämpöilmaisimet toimivat samalla tavalla kuin edelliset ilmaisimet, mutta ne hälyttävät vain, jos ne havaitsevat suuren lämpötilan nousun. On suositeltavaa käyttää lämpöilmaisinta yhdessä savuilmaisimen kanssa.

Käsikäyttöisiä palovaroittimia käytetään koko rakennuksen hälyttämiseen tulipalon sattuessa. Näitä menetelmiä ovat esimerkiksi lasinsärkykanavat, vetohälyttimet ja kytkinhälyttimet. Nämä järjestelmät perustuvat siihen, että joku havaitsee tulipalon ja hälyttää muun rakennuksen, jolloin kodin turvajärjestelmä aktivoituu vastaavasti. Automaattiset hälytysjärjestelmät käyttävät kaikkia edellä mainittuja ilmaisimia havaitsemaan tulipalon ja aktivoituvat sitten automaattisesti. Useimmat automaattiset järjestelmät pystyvät hälyttämään asianomaiset viranomaiset tulipalon sattuessa.

Kun tulipalo on havaittu, on otettava käyttöön ilmoitusjärjestelmä. Useimmissa tapauksissa se voi sisältää sekä ääni- että näköilmoitusohjelman. Ilmoitusjärjestelmän antaman äänimerkin on oltava kovaääninen ja luonteeltaan tietynlainen. Hälytyksen visuaalinen osa on yleensä kirkas vilkkuva valo, joka auttaa, jos kuulovammainen henkilö on lähellä. Joissakin suuritehoisissa kuulutusjärjestelmissä on ääni, joka antaa ohjeita siitä, miten rakennuksesta voi helpoimmin poistua.

Varmista, että palohälytysjärjestelmien on oltava tiettyjen määräysten mukaisia. Näitä määräyksiä on noudatettava, joten tutustu niiden ominaisuuksiin ennen järjestelmän asentamista toimistoosi. Hyvä palohälytysjärjestelmä voi olla elämän ja kuoleman välinen ero, joten käytä aikaa ja tee kunnollinen tutkimus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *